Waarom is sporten goed for jou?

Er zijn veel factoren die je welzijn en gezondheid beïnvloeden.  Stress is er  een van. Stress geeft spanning en ontneemt je energie. Stress zorgt ervoor dat je minder goed in je vel gaat zitten, slechter gaat slapen, moe wordt en daardoor futlozer. Misschien zijn er wel dingen in je leven gebeurd, die nog steeds invloed hebben, waardoor je stressgevoeliger bent. Hormoonveranderingen kunnen ook bepalend zijn. Zo kan je er stemmingsklachten door krijgen, er slechter van gaan  slapen, pijnklachten, je somber voelen, maar ook je concentratie kan minder worden. Door de overgang verandert ook je vetstofwisseling, waardoor je kan gaan aankomen. Maar misschien heb je altijd al overgewicht gehad. Ben je ermee gepest. Dit alles kan behoorlijk van invloed zijn op hoe jij je voelt. Het moment waarop je denkt �ik wil me beter voelen� kan een keerpunt zijn. Tijd voor verandering en te luisteren naar je lichaam. Hoe lang is dat geleden? Tijd en aandacht voor jezelf en te gaan werken aan je welzijn engezondheid!Sporten kan een begin zijn. Sporten zorgt ervoor dat je je fitter gaat voelen, je krijgt er meer energie van en het vermindert stress. Sporten is goed, ook als je wil afvallen.

Sporten maakt je ook hormonaal stabieler. Maar als je in een hormonale achtbaan zit, dan is het goed om te kijken hoe je daar verandering in kan brengen. Veel klachten zijn te verminderen en kunnen zelfs verdwijnen. Uitleg over je cyclus en hoe je je klachten kanbeïnvloeden zijn een onderdeel van het advies bij Care for Women.Heb je al veel geprobeerd, maar loop je toch steeds vast? Zou je niet weten hoe je het stresspatroon kan doorbreken? Als jij  je weer de energieke �oude� wilt voelen kan Centrum EnergieBoost je helpen door je te leren naar jezelf te kijken en te luisteren.

Elke dag minimaal een half uur bewegen is gezond voor lichaam èn geest. Voldoende bewegen kan echt iedereen, eenvoudig en goedkoop! Bewegen is namelijk meer dan sporten op een sportschool.