Eindeloos combineren met zwart

Tshirts in zwart zijn eindeloos te combineren. Het hoeft niet automatisch als een onder T-shirt gedragen te worden. Hoe stoer zijn mooie Tshirts in zwart op een sportieve jeans of op een mooie kakibroek. Als je een gelegenheid hebt, zoals bijvoorbeeld een etentje, is een zwart T-shirt ook heel mooi te dragen onder een colbertje, zoek er een sportieve broek bij en klaar. Bij zwart kun je ook nog kiezen voor zwart op zwart. Zorg er dan wel voor dat de kleuren zwart goed op elkaar zijn afgestemd.

Was tips voor zwarte T-shirts

Zorg er dan voor dat zwarte T-shirts ook bij andere donkere was gewassen wordt. Zo kun je voorkomen dat er eventuele afgegeven kleuren in lichtere stukken was terecht komt. Het beste kun je de T-shirts binnenstebuiten wassen en heb je een heel mooi stuk, stop het dan in een waszak. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog wordt, want heet water maakt vezels kapot, dus maximaal 30 graden. Gebruik een kort wasprogramma, want hoe langer je wast hoe groter de kans dat de verf uitloopt. Schaf een special wasmiddel aan voor donkere kleding. Omdat je op een lagere temperatuur wast, is het aan te bevelen om een vloeibaar wasmiddel te gebruiken omdat een poederwasmiddel veel moeilijker oplost. Je kunt een beetje witte azijn toevoegen, maar stop dit dan rechtstreeks in de trommel en niet in het wasbakje.

Krimpen van T-shirts

Katoenen T-shirts krimpen veel meer dan T-shirts die ook stretch bevatten. Dit komt doordat 100% katoenen T-shirts niet goed mee rekken. Katoenen T-shirts van 100% katoen krimpen in vergelijking met stretchkatoen iets meer. Dit komt omdat het geen elastische stoffen als elastan bevat. Feitelijk is het overigens zo dat stretch T-shirts wat meer krimpen in de was dan 100% katoenen T-shirts maar deze T-shirts rek je ook het makkelijkste weer op waardoor de krimp kan worden ontdaan.