3 eenvoudige tips om gezonder te leven

Wil je gezonder leven zonder hier veel moeite voor te doen? Met enkele kleine aanpassingen in je voedingspatroon zorg je al beter voor je lichaam en kun je je energielevel verhogen. In dit artikel geven we 3 eenvoudige tips om gezonder te leven. Met deze tips kun je ook gezond afslanken.

Sla je ontbijt nooit over!
Er zijn nog steeds veel mensen die hun ontbijt overslaan. Dit komt doordat ze ’s ochtends haast hebben of geen trek hebben in een ontbijt. Het overslaan van je ontbijt is echter zeer ongezond. Als je een ontbijt eet, komt je lichaam namelijk op gang. Je zult merken dat je energielevel de gehele dag hoger is, als je elke ochtend een ontbijt eet. Ook je verteringsstelsel wordt geactiveerd door een ontbijt. Eet je ’s ochtends niets? Dan komt je verteringsstelsel moeilijker op gang en dit kan dan ook een oorzaak zijn van overgewicht.Eet gevarieerd

Brood is echter helemaal niet zo goed voor ons lichaam
In Nederland eten we vaak brood als ontbijt en als lunch. Brood is echter helemaal niet zo goed voor ons lichaam, zeker niet als we dit vaak eten. Probeer daarom meer variatie aan te brengen in je voeding en kies ’s ochtends voor cornflakes, yoghurt of een paar stuks fruit. Of eet tijdens je lunch een gezonde salade of een bord rijst met wat groenten en vlees. Kies ook elke avond voor een andere maaltijd. Een gevarieerde voeding zorgt ervoor dat je minder trek hebt in tussendoortjes, waardoor je minder dikmakende producten zult eten. Het kost soms wat meer moeite om verschillende maaltijden te bereiden, maar het is het zeker waard!

Drink water in plaats van frisdrank
Frisdrank bevat een enorme hoeveelheid suiker en is dan ook een echte dikmaker. In plaats van frisdrank kun je er ook voor kiezen om water te drinken. Natuurlijk kun je op een dag wel een glaasje frisdrank drinken, maar probeer dit niet de gehele dag door te doen. Daarbij is water ook heel gezond voor ons lichaam. Zo helpt het bijvoorbeeld bij het afvoeren van afvalstoffen. Door alleen maar frisdrank te vervangen door water, kun je al gezond afslanken!