Het Atkins dieet

Het Atkins dieet bevordert gewichtsverlies door middel van een koolhydraat-arm dieet. Supporters van het Atkins-dieet zeggen dat het vele gezondheidsproblemen kan voorkomen of verbeteren, zoals hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten.

Atkins dieet: Hoe werkt het? Het Atkins dieet is geëvolueerd sinds de oprichting in 1972. Maar het belangrijkste kenmerk van de voeding is nog steeds hetzelfde: Afvallen en gezondheid verbeteren door het eten van een koolhydraat-arm dieet dat bestaat uit: Eiwit, Groenten, Gezonde vetten. De voeding heeft een Atkins voeding gids pyramide, dat helpt de Atkins -methode te verklaren. Aan de top van de piramide zijn voedingsmiddelen waar je een beetje van kan eten – maar pas nadat u het gewicht verloren heeft. Deze zijn volle granen, zoals: De ” witte ” voedingsmiddelen ontbreken in het Atkins voedselpiramiden. Deze zijn: Witte suiker, Witte rijst, Witbrood, Witte aardappelen, Pasta gemaakt met wit meel.

U hoeft geen calorieën te tellen op het Atkins-dieet, zolang je redelijk met je porties kan omgaan. Het enige wat je hoeft te berekenen zijn de koolhydraten. Concreet moet u netto koolhydraten tellen – het totaal gram koolhydraten minus grammen vezels.

Atkins Dieet Fases
Het Atkins dieet bestaat uit fases. Het totaal van de netto koolhydraten dat je elke dag eet varieert op basis van de fase.

Fase 1 – Inductie
Dit is de strengste deel van het dieet. Je moet alles vermijden:FruitBroodKorrelsZetmeelrijke groentenZuivelproducten ( uitgezonderd kaas en boter )AlcoholU eet slechts 20 gram netto koolhydraten per dag. Dat is aanzienlijk minder dan de aanbeveling FDA van 300 gram koolhydraten per dag.Het doel van fase 1 is om vet te verbranden. Doordat je het meeste gewicht verliest tijdens deze fase, motiveert deze fase je om echt te gaan diëten.

Fase 2 – Lopende gewichtsverlies ( OWL )
Tijdens fase 2, voeg je langzaam een aantal hele voedsel koolhydraten terug naar uw dieet, zoals:U kunt dagelijks tussen 25 en 45 netto koolhydraten eten. Fase 2 duurt tot u ongeveer 5 KG van uw gewenste gewicht verliest.

Fase 3 – Vooronderhoud
Tijdens fase 3, zult u een verscheidenheid aan koolhydraten toevoegen aan uw dieet, waaronder meer :Fruit, Zetmeelrijke groenten, Volle granen. U kunt dagelijks 50 tot 70 netto koolhydraten eten. Fase 3 duurt minstens een maand na het bereiken van je gewenste gewicht.

Fase 4 – Levenslange onderhoud
Zodra u uw ideale gewicht bereikt heeft, zult u moeten overwegen om een te laag koolhydraat ( 75 + netto koolhydraten per dag ) te eten. Tegen die tijd, moet u een goed idee hebben van hoeveel koolhydraten u kunt eten om uw gewicht te behouden.Wetenschap achter de Theorie het belangrijkste idee achter het Atkins- dieet is om je metabolisme te veranderen, zodat je vet verbrand voor energie in plaats van glucose, een proces dat ook wel ketose genoemd wordt.Wanneer je voedsel eet met veel koolhydraten, zoals geraffineerde suiker, dan verandert je lichaam het in glucose. Je lichaam kan slechts een bepaalde hoeveelheid glucose opslaan. De theorie beweert dat als je minder koolhydraten eet, zal je lichaam meer tijd hebben om de vet te verbranden en zal je het gewicht verliezen.