Hoe kan je gewicht verliezen?

Hoe kan je gewicht verliezen? De meest effectieve methode voor gewichtsverlies is het verminderen van het aantal calorieën dat je verbruikt. Om een halve kilo te verliezen, moet u ongeveer 3500 calorieën verbranden. U kunt dit doen door te bezuinigen op uw voedselinname, door het verhogen van de fysieke activiteit, of idealiter, door beide te doen.Bijvoorbeeld, als u gedurende een week per dag 500 extra calorieën consumeert zonder het wijzigen van uw activiteit niveau , zult u 1 kilo gewicht verliezen (zeven dagen vermenigvuldigd met 500 calorieën is gelijk aan 3500 calorieën).

Evenzo, als u minder dan 500 calorieën per dag in een week of 500 calorieën per dag verbrandt door middel van oefening voor een week, zal je een halve kilo kwijt raken.Voorbeelden van calorie-inhoud van sommige populaire voedingsmiddelen en dranken zijn de volgende:een stukje van de originele stijl korst pepperoni pizza – 230 calorieëneen glas droge witte wijn – 160 calorieëneen blikje cola – 150 calorieëneen kwart pond hamburger met kaas – 500 calorieëneen jumbo banaan noten muffin – 580 calorieën.

Alle activiteiten die u doet gedurende de dag worden toegevoegd aan uw BMR (basaal metabolisme) van het totale aantal calorieën die je per dag verbrandt. Zo zal een persoon die 85 kilo weegt ongeveer 300 calorieën verbranden als hij 45 minuten lang zal wandelen. Met dezelfde tijd kan hij aan schoonmaken ongeveer 200 calorieën verbranden, en het maaien van het gazon voor 45 minuten verbandt hij ongeveer 275 calorieën.

Hoe snel kunt u het gewicht verliezen? De meeste deskundigen zijn het erover eens dat een veilige, gezonde snelheid van gewichtsverlies tot 750 kilogram per week is. Wijziging van eetgewoonten samen met regelmatige lichaamsbeweging is de meest effectieve manier om gewicht te verliezen op de lange termijn. Het is ook de ideale manier om ervoor te zorgen dat het gewicht stabiel blijft.Verhongeringsdiëten kan resulteren in snel gewichtsverlies, maar bij dit gewichtsverlies is het voor de meeste mensen bijna onmogelijk om je eraan te houden. Wanneer voedselinname ernstig (onder ca. 1200 calorieën per dag) is beperkt, begint het lichaam zich aan te passen aan deze staat van slechte voeding door het verminderen van de stofwisseling, mogelijk waardoor het nog moeilijker wordt om gewicht te verliezen.Aangezien een zeer restrictief dieet bijna onmogelijk is om je voor een lange tijd aan te houden, proberen mensen zichzelf te verhongeren.